Septembris tähistame Eesti toidu kuud
Septembris tähistavad Eesti toiduteele koondunud toitlustusettevõtted Eesti toidu kuud, millega väärtustatakse kohalikku toitu. Need toidud on valminud piirkondlikult kättesaadavast toorainest, mis on kasvanud meie laiuskraadil ja saanud oma maitse just meie päikesest, tuulest ja vihmast. Need on maitsed, mis tulevad meie mustast mullast, samblasest metsast ja paekivisest pinnasest ning mida annavad soolane meri, mage järvevesi ning puhas allikavesi.
Meie Loona mõisa restoranis oleme ikka oma külalistele pakkunud saaremaistest saadustest tehtud roogasid. Olgu selleks siis rannakalurite püütud kala, meite saarel kasvanud mägiveis või mahelammas.
Septembris, Eesti toidu kuu raames soovime pakkuda oma külalisetele omakandi küülikulihast valmistatud erirooga. Küülikuliha on suurepärane valik minemaks üle värskelt ja kergelt suviselt menüült toitvamale kõhutäitele, jäädes seejuures jätkuvalt tervislikuks. Jah, küülikuliha sisaldab palju väärtuslikke valke ja mineraalained, on kergesti seeditav ja sisaldab väga vähe rasva. Seda on ökonoomne toota ja see on hea meie tervisele.
Loona mõisa restoran toob septembris lauale maitsva küülikuraguu köögiviljapüree ja värske salatiga.
Mõisa restoran on septembris avatud kolmapäevast pühapäevani kell 12-21.
Vaata ka teisi pakkumisi SIIT.
Olete oodatud!